Duurzame kleding

Pantoffels van vilt zelf in elkaar te rijgen

Waar komen deze vilten pantoffels vandaan en hoe worden ze gemaakt?

Hoe de Lasso pantoffel is ontstaan

In 2010 ging Fransman Gaspard, de oprichter van het merk Lasso sloffen, naar Londen om zijn studie voort te zetten. De winters in Londen zijn meestal koud en de stookkosten zijn erg duur. Omdat Gaspard last van koude voeten had zocht hij daarvoor een duurzame oplossing. Hij sneed een overgebleven stuk wolvilt en reeg het in elkaar met zijn sneaker veters. Zo ontstond het eerste paar Lasso sloffen.

wolvilt sloffen
sloffen van wolvilt

Hoe gaat het verhaal verder?

Na meer dan 100 pantoffel samples verder was de vorm perfect en comfortabel. Er werd een besluit genomen. De pantoffels van vilt worden plat verkocht en verstuurd. Op deze manier kan de klant de pantoffels zelf met zijn of haar favoriete veters in elkaar rijgen.

Terug naar Frankrijk

Eenmaal teruggekeerd in Frankrijk werd de productie opgestart. Door middel van een Kickstarter project was er voldoende kapitaal binnengehaald zodat ze zich daar geen zorgen over hoefden te maken.

Duurzame materialen

Het duurzame wolvilt, de katoenen veters en de vegan leren zolen zijn in Italië gesourced en ingekocht.

“Het gebruiken hoogwaardige materialen voor onze vilten pantoffels van wol is essentieel. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Leer vinden we mooi, maar we hebben besloten er geen te gebruiken omdat we dieren nog meer koesteren” (Lasso shoes)

Alle materialen komen uit Italië. Toch namen ze het besluit om het product handgemaakt te laten produceren in Nantes, Frankrijk.

Slow fashion

“Lasso pantoffels werkt volgens het slow fashion principe. We volgen niet de snelle tijdlijn van de mode-industrie , maar in plaats daarvan denken we als ontwerpers zorgvuldig na over elke productlijn. Dit om de kwaliteit te behouden en producten te maken die lang meegaan” (Lasso shoes)

Lasso pantoffels van vilt zelf in elkaar te rijgen nu online.

NUQI slow fashion vindt het belangrijk om de duurzame ondernemer te steunen.
We kiezen er daarom voor om overal ter wereld, naast de sociale ateliers en ambachtelijke kunstenaars ook betrokken duurzame ondernemers te vinden die aansluiten bij ons NUQI slow fashion gevoel en stijl. De producten moeten handgemaakt en/of duurzaam zijn. En een verhaal vertellen!

Lasso pantoffels van vilt die je zelf in elkaar kunt rijgen zijn nu op onze website te koop.  Wees er snel bij omdat er een kleine voorraad beschikbaar is. Op is op.

Bezoek onze product pagina voor alle informatie over de kwaliteit, kleuren, maten en wasinstructie.

Volg ons op Instagram voor updates over ons aanbod en nieuwe artikelen in het journal.

Deel met vrienden:

sloffen van wolvilt