Comfortabel product met een bijzonder recycling element

Ons T-shirt gemaakt van biologisch katoen heeft een comfortabele en trendy pasvorm dankzij de iets oversized fit en elleboog lange mouwen.
Het boxy silhouet geeft het T-shirt een eigentijdse en fashionable uitstraling in vergelijking met een basis T-shirt.

Het feit dat er geen bleekproces op het T-shirt toegepast is, zorgt ervoor dat de natuurlijke vezels zichtbaar zijn in de structuur van het materiaal in de vorm van kleine pitjes.
Dit draagt bij aan de unieke uitstraling van het T-shirt.

NUQI slow fashion en YUKKURI

De bijzondere patch is gemaakt van gerecycled denim afkomstig van afgedragen spijkerbroek en overige jeans producten. In plaats van dat dit materiaal anders wordt weggegooid wordt het nu verzameld om hergebruikt te worden.
Dit verlengd de levensduur van het restmateriaal.

De speciale Japanse Sashiko en Boro handstiksels die gebruikt zijn, zijn oorspronkelijke oude hersteltechnieken om afgedragen kledingstukken te repareren.

YUKKURI is het atelier van Helly Coppens, een Nederlandse ontwerper en ambachtsvrouw met een passie die handgemaakte kunstwerken maakt van gerecycled denim en andere materialen.
NUQI slow fashion en YUKKURI werken samen om duurzame en ambachtelijke producten te creëren die mooi en uniek zijn en duurzaam worden geproduceerd.

Lees hier meer over de maker.

Steun een betere biodiversiteit vandaag nog door te kiezen voor duurzame mode

Als je op zoek bent naar een kledingstuk met een verhaal en een duurzame inslag, dan is dit volgens de organic content standard gemaakte T-shirt perfect voor jou. Elk T-shirt heeft zijn eigen, unieke artwork waardoor je een unieke verschijning zult zijn met je T-shirt.

Bij NUQI slow fashion is een van de normen dat we onze voorraad bewust beperkt houden. Het kan daardoor gebeuren dat het product snel uitverkocht is.

Dit is beter voor het milieu omdat we op deze manier geen overproductie hebben en daardoor minder afval. Bovendien is het duurzamer om kleding te produceren in kleine batches, in plaats van in grote hoeveelheden zoals bij fast fashion het geval is. Daarom kiezen we ervoor dat voor elk product een beperkte productie wordt gemaakt en zodra het product uitverkocht is, een nieuw alternatief te lanceren.

Betaalbare duurzame kleding voor iedereen

Bij NUQI slow fashion willen we iedereen de kans geven om duurzame producten te kopen, zonder dat je daarvoor teveel hoeft te betalen.

Daarom bieden we elk nieuw product de eerste maand met een aantrekkelijke korting aan. Zo kan iedereen kennismaken met onze producten tegen een lagere prijs en krijgt iedereen de kans om duurzame keuzes te maken zonder het in de portemonnees te voelen. Na de eerste maand verdwijnt de aanbieding en blijft het product nog even online verkrijgbaar voor de reguliere prijs.

Specificaties

 • Biologisch katoen
 • Natuurlijke vezel
 • Ongebleekt, zonder chemicaliën
 • Gerecycled denim
 • Zero waste
 • Biologisch afbreekbaar
 • Kleine voorraad, 9 stuks
 • Duurzame verpakkingen

Productie

  • T-shirt: Stanley & Stella – GOTS gecertificeerd, leveranciers in Bangladesh
  • Patches: Gerecycled denim – YUKKURI studio, Berkel-Enschot – Nederland

Ontdek meer

biologisch katoen T-shirt hand gestikte gerecycled denim patches

Hand gestikte gerecycled denim patches

Hand gestikte gerecycled denim patches. Speciaal handwerk met Japanse siersteken verwerkt op T-shirt van biologisch katoen.

slow fashion

Slow fashion

Duurzame kleding wordt gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. De slow fashion betekenis is dan ook kleding van hoge kwaliteit. Maar wat is nu precies slow fashion?

Blijf op de hoogte van het laatste NUQI Nieuws!

Ontvang 1x per maand geweldige Slow Fashion Tips en artikelen in je inbox!

Over ons

NUQI Pure Duurzame Mode
Duurzame kleding die gemaakt is met behoud van en aandacht voor de planeet, mens en dier.

Contactgegevens

8472 CC
Kleine Vos 5, Wolvega
The Netherlands


info@nuqi-slowfashion.com
Tel: +31(0)6 36099630


KvK-nr: 56348355
Btw-id nr: NL 8520.84.456 B01

Recente beoordelingen

Privacy Preference Center